regivero logo   Regivero plus

Remedii pentru caderea parului

Totul începe cu îngrijirea parului, iar o îngrijire corecta începe cu spalarea. Prea mult sampon îmbâcseste parul si poate cauza chiar pierderea acestuia. Sunt ideale sampoanele concentrate, din care nu se aplica mai mult de câteva picaturi. Pielea trebuie masata cu vârful degetelor.

Este important sa clatesti parul pâna simti ca începe sa "scartâie". Nu exagera cu folosirea balsamului – in mod normal ar trebui utilizat o data pe luna. Poti face impachetari calde cu untdelemn de porumb din doua în doua saptamâni.
 
De asemenea, recomandam la fiecare spalare tratamentul Regivero impotriva caderii parului.

 

 

Cauze ce duc la caderea parului

poza caderea parului la femei
Dintre femeile cu vârste de peste 20 de ani, 65% au probleme cu căderea părului. Dacă te numeri printre ele, sunt câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să le cunoști.

Cauze:

Pe capul unui om obișnuit cresc, cu circa 0,4 milimetri pe zi, între 100.000 si 150.000 de fire de păr. Cât păr pierzi, la ce vârsta și în ce fel sunt fapte determinate genetic.
Afectiunea care marchează viața a milioane de bărbați (cea mai frecventa operație estetica la care recurg barbatii astăzi este implantul de păr), calviția inseamnă o alterare a ciclului de viață a foliculului, ceea ce determina subțierea progresivă a firului de păr.

În mod eronat, multi cred că principala cauză a calviției ar fi cantitatea totală de testosteron produsă de organism. Adevărul este că doar DHT-ul (deidrotestosteronul) prezent în fiecare folicul de păr declanșează procesul alopeciei androgenetice, pe care alți factori de natura imunologică, îl agravează. Căderea zilnică a 100 de fire de păr nu este un motiv de panica: acestea trăiesc între 3 si 6 ani. Dacă observi că depașești această limită e cazul să începi efectuarea unui control.

Există mai multe modalități de pierdere a podoabei capilare, fiecare având altă cauză. Printre ele amintim:

  • căderea difuză a părului, cantitatea este mereu egală. În general, de vină sunt bolile, stresul, o alimentație defectuoasă. Puțină ordine în viață și părul te va "anunța"…
  • căderea părului pe anumite porțiuni. Cauza poate fi o infecție a scalpului și a radacinii firului de păr. Exista unguente speciale pentru astfel de probleme.
  • căderea părului din cauze hormonale – adesea începe din zona creștetului. Apare frecvent în perioada pubertății, în timpul sarcinii, la menopauza, dacă se iau contraceptive nepotrivite. În general, soluția este utilizarea unor loțiuni pe bază de estrogen.